Aktywizacja zawodowa uczniów - warsztaty kulinarne w ZS nr 1 w Wieluniu

Aktywizacja zawodowa uczniów – warsztaty kulinarne w ZS nr 1 w Wieluniu

W dniu 15.05.2017r  w ramach projektu, którego autorem jest doradca zawodowy Piotr Pawlak  -” Aktywizacja zawodowa uczniów  Szkoły Przysposabiającej do Pracy w Gromadzicach”,  odbyły się warsztaty kulinarne w ZS nr 1. Uczniowie I i III klasy SPdP wspólnie z wybranymi uczniami Technikum Gastronicznego  w pracy zespołowej przygotowali uroczysty obiad. Menu składało się: z zupy krem z pieczarkami oraz grzankami, kotlet schabowy zapiekany z warzywami, surówka z sałaty lodowej z dipem czosnkowym, frytki oraz deser w postaci zapiekanych owoców z kruszonką i lodami. Wspólna praca przebiegała w bardzo miłej atmosferze, przydział czynności dostosowany był do umiejętności uczniów SPdP. Wszystkie potrawy były pięknie podane, kolorowe oraz bardzo smaczne.